Apex, HTTP-404 while clicking 'application builder'

Apex, version 3.2.1.00.10, on a 10.2.0.3-database is working fine for some time.

Then, while clicking the ‘application builder’ home-page, we got the ‘page not found’-error in the browser.

Logging of Apache shows:

mod_plsql: /pls/apex_schd/f HTTP-404 ORA-03113: end-of-file on communication channel\n
mod_plsql: Unable to reset state for mode 0: Err 3114 url=>/pls/apex_schd/f

Restarted the http-server and webcache: no result.
Configured the same apex on another application server, pointing to the same database: no result.

Allright, database alert-file shows:
ORA-07445: exception encountered: core dump [opidsa()+386] [SIGSEGV] [Address not mapped to object] [0x000000000] [] []

There were no changes (really, there weren’t…) in the past few days.

Points out to be a bug in 10.2.0.3 (with any version of Apex): bugnr 5745817 :

“Implementing regular flushes of the shared pool can prevent the problem from occurring.
The problem is fixed in 11g via non-published bug:5648872 and the fix is included in 10.2.0.4.” (note 418531.1)
The patch is also available: 5648872

For the time being, ‘alter system flush shared_pool’ is fine for me, until we upgrade to 10.2.0.4 (or 11gr2 of course… 🙂  ).

By | 2009-10-26T13:04:48+00:00 October 26th, 2009|Categories: App. Server, Database|Tags: |1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Vinodh March 20, 2012 at 11:07 am

    Thanks for the suggestion.

    We were facing the same issue and your suggestion helped us to solve this issue.

    Thanks once again.

    Best Regards,

    Vinodh

Leave A Comment